Klímatisztítás

Sári Gumi
Sári Gumi

A klímaberendezés optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok (pl. legionella) is kedvelik a klímarendszer nedves, nehezen hozzáférhető részeit. A légáram a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezeknek a részecskéknek a belégzése nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet.

Autóklíma tisztítás során a jármű utasterébe helyezzük a nagy teljesítményű ózongenerátort. A gép egy átlagos személyautót képes 15 perc alatt vegyszer nélkül fertőtleníteni, visszamaradó ózon, vagy káros anyag nélkül. A járműklíma tisztítás során nem csak a légkondicionáló berendezés tisztítása történik meg, hanem az egész autó baktérium, és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek.

 kedd április 26, 2016
 

A 15 perces kezelés megfelelő, ha csak a klímatisztítás a cél. Ha az utastérben kellemetlen szag is van, szükséges lehet a 30 perces kezelés.

Az ózonos tisztítási eljárásnál a klímarendszer semmiféle megbontására nincs szükség, a baktériumok és gombák elpusztítását az egész autó utasterét betöltő nagy koncentrációjú ózon végzi.

A fertőtlenítés teljesen vegyszer felhasználása nélkül, környezetbarát módon történik, így különböző vegyszerekre érzékenyek, allergiások, kisgyermekesek, gyengébb immunrendszerrel rendelkezők számára különösen ajánlott. Nem kell tartani a tisztítószerekben előforduló olyan anyagoktól, melyekről sokszor csak évekkel később derül ki káros hatásuk. A klíma tisztítása során felhasznált ózont a gép a folyamat végén visszaalakítja oxigénné, így a tisztított jármű azonnal használatba vehető. Az ózonos klímatisztítás egy megbízható, rendkívül hatékony és gyors módszer az utastér és a klímaberendezés együttes tisztítására, melyet legalább évente egyszer javasolt elvégeztetni.